DISTILLATO DI FICHI

distillato_di_fichiArtikelnummer: 86468-02
Ursprung: Kampanien, Italien
Beskrivning: Söt och fyllig för gomen.
Råvara: 100 % Fikon
Alkoholhalt: 40 %
Pris: 287 kr.
Avnjutes som en perfekt avslutning på middagen!

Framställning:
De ekologiskt odlade söta fikonen från San Mango pressas och jäses. Den jästa musten destilleras sedan till en ren spritprodukt med önskad alkoholhalt.

Producenten Antico Castello:
Vingården ligger i området Irpinia och ägs av det unga syskonparet Francesco och Chiara som bestämt sig för att behålla och bevara familjeföretaget och dess traditioner och kultur. Jordbruksföretaget är från början ett vineri grundat 2006 av deras föräldrar. Förutom både rött och vitt vin tillverkar de ett destillat gjort på fikon och en likör baserad på Aglianicodruvan. Vingården ligger 450 m ö h.Druvorna kommer främst från de 9 ha i Taurasi. Omkring vinodlingarna ligger 2 ha ekologisk odling av fikon.Taurasin gjord av druvan Aglianico är företagets flaggskepp.

Kampanien:
Grekerna kom till Kampanien för 3000 år sedan och hade med sig ett stort antal druvsorter. I väster har vi Tyrenska havet som är en del av Medelhavet. Jordmånen består av vulkaniskt material samt lera, sand och är kalkrik. Inlandet är kallare och somrarna mindre varma än i övriga Syditalien. Vid kusten är vintrarna mildare än i inlandet.Taurasi är ett av de tre distrikten i Kampanien som har den högsta kvalitetsmärkningen , de andra två är Avellino, Greco di Tufo.