Skott av svarta vinbär

Skott av svarta vinbär

Såg ett inlägg på bloggen “Skillnadens Trädgård” om att ta skott av svarta vinbär för att göra fler buskar. Sara gjorde det på sommaren men nämnde att man i princip kunde göra det när som helst. Så då tänkte jag, vad sjutton, jag provar! Man kan ju inte mer än misslyckas och då kan jag göra om det när sommaren kommer. Det är så att jag bara har en buske med svarta vinbär och även om jag får plocka hos min snälla granne så tänkte jag att det kunde vara fint med några fler hemma på gården också. Sagt och gjort, idag klippte jag fyra skott av min befintliga svarta vinbärsbuske och satte i en hink med jord. Placerade sedan hinken i skyddad miljö, där jag även övervintrar rosor, eukalyptus och olivträd, i verkstaden. Där håller vi omkring 15-16 grader, kanske för varmt för övervintring men det bästa jag har att tillgå i år. Nu blir det spännande att se! Passade också på att beskära min stora röda vinbärsbuske vilket gör att det blir lättare att passera med gräsklipparen till sommaren och den blev snyggare och fräschare när en och annan död gren togs bort. Solen var framme idag så årets första fika utomhus blev ett faktum, mysigt tyckte både jag och vår hund Nisse.

« Gott Nytt År! Fantastiska äpplen »